Tiana

PARLEM CLAR

  • Actualitzat:
  • Creat:

Escrit de la revista municipal

Al darrer ple de l’Ajuntament,  els grups de PDeCat, ERC, Junts per Tiana i CUP van presentar una moció en la que, en síntesi, es demanava que “l’Alcaldessa (no, pel que es veu, l’Ajuntament)  faci públic el seu rebuig al 155” que ” l’Ajuntament donarà suport a tot el que esdevingui i ens demani el Parlament de Catalunya i el pròxim Govern de la Generalitat” i que “a partir de demà mateix es torni a penjar la pancarta de Llibertat Presos Polítics a l balcó de l’Ajuntament”. La moció es va aprovar per la majoria que representen aquests grups, però convé, i molt, fer alguns aclariments.

Deixem clar per als desmemoriats que els socialistes hem estat contraris a l’aplicació de l’article 155, però que vista la proposta del senyor Rajoy, absolutament desproporcionada i que incloïa una total intervenció (com TV3, per exemple) i eleccions al cap de sis mesos i que hauria estat aprovada pel Senat, on el PP te majoria absoluta, es va concloure que no es tractava de triar entre una solució dolenta i una altra de bona, sinó entre una de molt dolenta i un altre que ho era molt menys. D’acord, doncs, amb el rebuig, amb aquestes matisacions. Ja sabem que hi ha qui defensa allò de “com pitjor,  millor”. Nosaltres pensem que “com pitjor, pitjor”. La nostra proposta no va ser acceptada.

Pel que fa a la pancarta, deixem ben clar que hem dit per activa i per passiva que la presó és absolutament desproporcionada en aquest cas. Miquel Iceta va arribar a dir, en plena campanya, que una vegada jutjats i si era el cas, s’havia d’aplicar l’indult. Però no ens trobem davant d’un presos polítics, i no ho diem nosaltres. Ni Jutges per la Democràcia, ni Amnistia Internacional, ni l’Associació de Presos Polítics del Franquisme ni cap país democràtic els hi reconeix aquesta condició. Vàrem proposar penjar la pancarta d’Òmnium Cultural (no hi ha cap error: d’Òmnium Cultural) “SOM GENT DE PAU. LLIBERTAT". Tampoc es va acceptar

Finalment, es va manifestar pel grup socialista que, naturalment, l’Ajuntament donaria suport al que dimanés del Parlament i el Govern. Sempre que fos dins la legalitat, com no pot ser d’altra manera. Cal recordar que és la posició dels senyors Junqueres, Cuixart, Sánchez, Forns o de la senyora Marta Pascal, per exemple. Ni s’ho van escoltar..

Arribats a aquest punt, cal plantejar-se que entenen per diàleg, per acord o per consens els grups de l’oposició. Perquè pel que sembla, entenen que consisteix en que els altres acceptin a ulls clucs i sense la més mínima discrepància el que ells proposin, sense ni tan sols escoltar les esmenes que, sense afectar el fons de la qüestió, com era el cas, pretenia que l’acord fos més ampli. Pensem que actituds com aquesta, que únicament fa més gran la divisió social i política dels catalans, no són bones ni per a Tiana ni per a Catalunya. Potser que s’ho repensin, perquè aquesta aplicació del “com pitjor, millor” no porta enlloc.

Ferran Almeida

Secretari de Política Municipal